NeuroVision™ Teknolojisi Nedir?
NeuroVision™, bilgisayar ve kişiye özel program kullanılarak yapılan çalışmalar ile görmeyi direk beyine öğreterek, görme keskinliği artışı sağlayan bir teknolojidir. Bu uygulamadaki görsel uyarmalar direk beyindeki görme merkezini uyarır ve bunun sonucunda “Kontrast Duyarlılığı, Görme Keskinliği ve Kalitesi" artar.
NeuroVision™ Tedavisi
NeuroVision™ ‘nın yenilikçi teknolojisi, görsel sistemin nöral performansını en mükemmel hale getirmeye odaklanmış araştırmalar sonucunda geliştirilmiştir. NeuroVision™ 20 yıllık ısrarlı bilimsel ve klinik araştırmalarının sonucudur. Bu araştırmalar:
beynin görsel bilgiyi nasıl bir işlemden geçirdiğini,
nöral aktivitenin görsel idrakle nasıl ilgili olduğunu,
görsel işlemlerin diğer nöral sistemlerle nasıl karşılıklı/beraber hareket ettiğini,
anlamaya yönelik çalışmalardır.
NeuroVision™ Teknolojisi görsel uyarı ve görmeden sorumlu nöral bağlantıları çabuklaştırmaya dayanan ‘'non-invasive''(girişimsel olmayan, amliyatsız), ‘'hastaya özel'' görme arttırma tedavisidir.
İnteraktif bilgisayar kullanımı şeklinde tesis edilen NeuroVision™, hastalara kendi evlerinin konforunda veya kliniklerde (Sertifikalı NeuroVision™ Merkezleri) internet bağlantılı bir PC kullanımıyla sunulabilir.
Teknoloji, şimdiye kadar tedavi edilemez olarak kabul edilen yetişkin ambliyopi (tembel göz) tedavisinde klinik olarak kanıtlanmıştır. Şirketimiz Amerika Birleşik Devletleri'nde 9 yaş ve üzeri ‘'göz tembelliği(lazy eye)” tedavisi için FDA 510(k) izinlerini almış bulunmaktadır. Şirketimiz ayrıca Avrupa Birliği'nde tüm ürünlerinin satışı için Medical CE – Mark izninide almıştır.
NeuroVision™ Tedavinin Aşamaları
Tedavi Öncesi İşlemler
Tedavi öncesi hasta, oftalmolog ve optometrist ile konsültasyon görüşmesi yapacaktır. Refraksiyon, Görme Keskinliği (ETDRS) ve Kontrast Duyarlılığı (SWCT) test edilecektir. Göz tembelliği olan kişilerde ek muayeneler yapılacaktır. Hastanın NeuroVision™ tedavisi için uygun olup olmadığı belirlenecektir.
Tedavi Ortamı
NeuroVision™ hastası, tedavisini kendi evinin konforunda bir PC'de mi yoksa NeuroVision™ Merkezinde mi kurup, uygulayacağına karar verip seçim yapacaktır. Tedavi karartılmış , sessiz bir odada bilgisayar ekranından yaklaşık 1,5 metre uzaklıkta oturarak uygulanıyor olmalıdır. Hasta hazır olduğunda bilgisayarlı interaktif alıştırmalar serisi başlayacaktır.
Tedavi Seansları
Hasta dinamik ve interaktif görsel idrak tedavi seanslarını bir sıra içinde seçtiği ortamda uygulayacaktır. Bu seanslar, görsel korteksin işleyişini iyileştirmeye bu suretle beynin görüntüleri algılamasını geliştirme ve sonucunda netleşmiş ve daha keskin ve net görüş sağlamaya yönelik tasarlanmıştır. Çeşitli görüntüler bilgisayar ekranı üzerinden sunulur.
Hastanın bir hedef düzenini görüp görmediğini işaretlemesi beklenir. İşaretleme bilgisayar faresi yardımıyla yapılır.
İlk iki seansta, kişi nöral yetersizliklerinin ve fonksiyon bozukluklarının belirlenmesi ve analiz edilmesi amacıyla bir görsel idrak setini yapar. NeuroVision™ sistemi hastanın performansını analiz eder ve bu analizlere dayanarak kişiye özel bir tedavi planı hazırlar ve tedavi seansları başlar.
Tedavi seansları her bireyin görme ihtiyaçlarına göre kişiye özeldir. Bu kişi özel seanslar hazırlanırken,aşağıdaki parametreler faal olarak sürekli kontrol edilir.
Uzamsal Frekans (Spatial Frequencies)
Gabor Şekillerinin Uzamsal Düzenlemesi
Kontrast Seviyesi
Oryantasyon (Uyum) (Yerel ve Küresel)
Bağlılık
Zamanlama
Her beş tedavi seansından sonra (kliniklerin/hastanelerin uygulamalarına göre değişkenlik gösterebilir), hasta periyodik olarak gelişiminin belirlenmesi amacıyla Görme Keskinliği(ETDRS) ve Kontrast Duyarlılığı testlerine tabi tutulur.
Tüm tedavi seansları tamamlandığı zaman, NeuroVision™ sistemi bunu bildirecektir. Bu düşük miyop ve lasik sonrası hastalar için yaklaşık 30 seans sonrası, göz tembelliği olan hastalarda da 40 seans sonrası maksimum gelişimin elde edilmesi ile gerçekleşir.